Услуги

Основните направления, по които Миран Продукцион ЕООД развива своята дейност, са внос и износ на едри и дребни преживни животни. Разполагаме възможност и капацитет за постоянни доставки на редица различни видове животни.

Водени от желанието за постоянно подобряване на качеството на предлаганите услуги, ние съумяхме да изградим две собствени карантинни депа – за едри и за дребни преживни животни.

Внос и износ на едри преживни животни (ЕПЖ)

Миран Продукцион ЕООД притежава сериозен опит във вноса и износа на телета от и за различни страни. Високото качество на предлаганите ЕПЖ е гарантирано и безкомпромисно.

Месодайни породи телета

Извършваме импорт и експорт на редица различни месодайни породи телета:

 • Charolais. Тази широко разпространена порода е предпочитана поради ниското съдържание на мазнини в месото. Породата се отличава с висока мускулна маса. Животните от порода Charolais са масивни и внушителни на външен вид, което е друг техен отличителен белег.
 • Limousin. Подобно на Charolais, телетата от порода Лимузин са с ясно изразена голяма мускулна маса, но са средни на ръст. Кожата на породата е безцветна, а окосмението най-често е в бежово-кафявата гама. При месото на породата Лимузин липсва мраморност.
 • Aberdeen Angus. Създадената в североизточна Шотландия порода се отличава по редица показатели като черен цвят на козината и дребноплодие, характерни за породата. Телетата от породата Абърдийн Ангъс притежават отлична месна продуктивност и качествено месо – крехко, вкусно и тънковлакнесто.
 • Hereford. Породата Херефорд съществува от векове и корените и произлизат от Англия. Телетата Херефорд са изключително популярни поради тяхната приспособимост и издръжливост. Животните от тази порода са средно едри и притежават червено-кафява козина с бели участъци. Месото на породата притежава висока мраморност и нежна структура.

Внос и износ на дребни преживни животни (ДПЖ)

Миран Продукцион ЕООД следва най-добрите практики при импорта и експорта на дребни преживни животни като овце и кози.

Овце – месодайно направление

 • Merinos. Корените на породата на испански и датират от Средновековието. Мериносът се отличава с фино, тънковлакнесто руно, поради което вълната на тази порода е предпочитан и търсен материал. Съществуват различни подвидове като австралийски и съветски меринос.
 • Ile de France. Породата е високо ценена и предпочитана поради отличните си биологични качества. Овцете от породата Ил Дьо Франс се характеризират с изразена месодайност, висока жизненост и иключителна плодовитост.
 • Suffolk. Името подсказва, че произходът на тази порода овце е Англия. Късовълнестите овце от порода Съфолк се характеризират с едро телосложение и висока мускулна маса. Познават се лесно както по характерната вълна, така и по голата черна глава.
 • Texel. Породата е създадена на холандския остров Тексел преди повече от век. Особености на овцете от порода Тексел са високата плодовитост и пропорционалното телосложение с къса шия и отлично развити бедра. Месодобивът е над средното ниво, а месото притежава отлични вкусови качества.
 • Dorper. Породата е създадена в края на 30-те години в Южна Африка. Освен отлични качества на месото, овцете от тази порода се характеризират с приспособимост към сравнително тежки климатични условия. Породата се отличава и с добре развита мускулатура на цялото тяло, широка задница, и по-висок процент на близнене в сравнение с повечето други породи овце.

Овце – млечно направление 

 • Lacaune. Породата овце Лакон има френски произход и притежава редица качества, сред които отлична приспособимост към различни условия на отглеждане. Млякото, добивано от породата, е предпочитаната суровина за производство на сиренето Рокфор.
 • Assaf. Породата Асаф е популярна в много страни, но произлиза от Израел. Овцете от порода Асаф са кръстоска, която води до над средни нива на обичаен млеконадой. Млякото на Асаф е високомаслено.
 • Avasi. Породата произлиза от Арабския полуостров и се отличава с грубата си вълна. Овцете от порода Аваси не са особено приспособими и не се аклиматизират лесно към нови условия. Породата Аваси притежава средна млечност по време на лактационния си период.

Кози

Освен различните породи овце, Миран Продукцион ЕООД предлага на всички свои клиенти и партньори внос и износ на първокачествени кози, както и всички видове консултации, свързани с тяхното размножаване и отглеждане. Не допускаме компромиси с качеството на предлаганата от нас продукция.

Транспортни услуги

В случай, че проявявате интерес към услугите, които предлагаме, но не разполагате с опция за транспорт на едри или дребни преживни животни, ние имаме решение за вас. Миран Продукцион ЕООД предлага разнообразни услуги, свързани с транспорт на едри и дребни преживни животни както в страната, така и в чужбина. При конкретна необходимост е нужно единствено да направите запитване към нас, за да предложим оптимално решение.

Technology and Digital

Digital is evolving quickly, and the right solutions can significantly enhance your efficiency and productivity.

Read More

People and Organization

Business leaders are facing challenges in how to attract, engage, manage and retain the talent everyday.

Read More

Mergers and Acquisitions

Deals are scarce and valuations are increasing, so businesses must be more judicious about the deals they seek and conduct.

Read More
Scroll to Top